Citrónová babeta
Potřebujeme:
25 dkg polohr. mouky,
22 dkg cukru moučka,
4 vejce,
1 dcl vody,
1 dcl oleje,
1 prášek do pečiva,
šťávu ze 3 citronů (normální velikost),
a citron a cukr na polevu, té radši víc, než míň
Žloutky s cukrem ušleháme, přidáme mouku s práškem do pečiva, ostatní suroviny a nakonec vmícháme vyšlehaný sníh z bílků.
Dáme do vymazané a vysypané formy a pečeme. Nejlépe ve formě na bábovku. Upečenou a vyklopenou babetu bohatě polijeme citrónovou polevou, kterou si jednoduše připravíme smícháním šťávy z citronu a moučkoveho cukru, množství dle odhadu, poleva je lepší méně řídká, aby moc nestékala dolů.
Komentáře
Přehled komentářů
Jednoduchá, výborná...akorát dělám pouze ze 2 citronů...1,5 citronu do těsta a přidávám pulku pytlíku vanilinového cukru a 0.5 citronu na polevu...babeta je pak akorát sladkokdyselá...výborná doporučuji.
výýýýborná
(mirka, 29. 10. 2009 17:16)ta babeta je vynikající-a ty 3 citrony tam musí být,bez nich to není ono, proto je citronová.
kyselina
(petra, 15. 10. 2009 19:22)buchta by mozna byla dobra ale ne s tolika citronem musela jsem ji vyhodit bylo to strasne kysele a nedalo se to jist
Výborná
(Tereza, 3. 2. 2011 12:30)